kör musten ur mig

Kommentarer
LinaPiraten

Extra råd och tips från sidan psykologiguiden:



Att tänka på



Ett trotsigt barn behöver motstånd. Det är inte fel att våga sätta stopp, bli arg och hindra barnet. Det är tvärtom viktigt, genom att ge motstånd hjälper vi barnet framåt i utvecklingen. Därmed inte sagt att vi måste ta alla konflikter - det kan bli outhärdligt många. Ibland måste vi "välja våra krig".

Mitt i en intensiv trotsperiod känns det som att den aldrig kommer att ta slut. Men den tar slut och ofta följs trotsperioden av en ovanligt lugn period.

Det är svårt att vara lugn och konsekvent när det stormar som värst. Det är naturligt att man som förälder växlar mellan att hota, skrika, straffa, övertala, gråta och muta. Det mår barnet inte dåligt av.

Barn är olika. En del gråter istället för att skrika då de trotsar. Därför kan vi inte alltid behandla syskon på samma sätt.

Det kan vara lugnande och tröstande att prata med andra föräldrar med barn i samma ålder. Många tror att de är ensamma om att ha ett "omöjligt" barn och känner sig misslyckade.

Om du känner att du inte orkar med situationen, kontakta bvc och be att få tala med bvc-psykologen eller kontakta din BUP-mottagning.

2011-08-29 » 07:54:41 BLOGG: http://piratdrottningen.blogg.se/
mamma

Ja jag säger bara det...Bella,Bella,det är en tjej som inte går av för hackor,har alltid varit så,hon kommer nog att gå långt här i livet.Men jag tror som dej Frida,det är en otrolig omställning för henne nu och hon kommer att bli snäll igen!!!Ingen tröst i dag kanske men undrar hur livet ser ut för er om 5-6 år med många tonårsbarn....oj.oj va spännande ! Jag lovar dej att Bellis blir en snäll och glad tjej snart igen. Krama alla barn

2011-08-29 » 09:20:31

DITT NAMN:
Kom-ihåg-mej? :)
DIN E-MAIL (visas bara för mej):

DIN BLOGG:

DIN KOMMENTAR:


Trackback
RSS 2.0